Népszerű a nyíregyházi strand – Már a reggeli órákban rengetegen érkeznek

Szerda éjfélig van érvényben a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás. Az extrém UV-sugárzás miatt az érzékeny bőrűek akár 10 perc alatt is leéghetnek, de 11 és 15 óra között senkinek nem javasolják, hogy hosszabb ideig a napon tartózkodjon. A hétvégén rengetegen használták ki a jó időt, megtelt a nyíregyházi strand.

Már a kilenc órai nyitás előtt hosszú sorok álltak a Parkfürdő bejárata előtt, rengetegen szerették volna a szombati napot a strandon tölteni. A kánikulára a vendégek is felkészültek, naptejjel, napozósátrakkal és kalappal védekeztek a hőség ellen.

Azért jöttünk ilyen korán, mert igyekszünk árnyékos helyet találni, a nagy hőség idején pedig a benti részen leszünk” – mesélte egy 9 óra előtt érkező vendég.

Fontos a hőség elleni védelem

Július 15-én, szombat 0 órától július 19-e, szerda éjfélig tart a harmadfokú hőségriasztás, amely az egész ország területére érvényes. Ezt akkor rendelik el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint ügyeljünk a folyadékbevitelre, 11 és 15 óra között pedig húzódjunk árnyékba, az érzékeny bőrűek akár 10 perc alatt is leéghetnek. Az extrém UV-sugárzás ellen a strandolók is védekeztek.

Bekenjük magunkat nagy faktorú krémmel és igyekszünk nem a napon lenni délben, de azért napozni fogunk, mert barnulni is szeretnénk, elméletileg azért jöttünk” – mesélte egy apuka, aki családjával érkezett a Parkfürdőbe.

A nyíregyházi strandot nagyon sokan szeretik, rengeteg a visszajáró vendég is.

Azért is jövünk mindig ide, mert egy az, hogy tiszta, gyönyörű zöldövezet, mindig van szép fű, nagyon kedvesek az alkalmazottak, szerintem árban is megfelelő. Lehet picit drágább, mint régebben volt, de én azt mondom, hogy ha az ember ide kijön, az többet ér, mint a vitamin. Nekünk ez a víz nagyon sokat jelent, felfrissít és nagyon jó a bőrre” – mondta egy másik fürdőző.

Több ezer vendég

A befogadóképesség több ezer főre rúg a nyíregyházi strandon, az előző héten több mint négyezer fürdőző volt a Parkfürdőben, a tófürdő vendégei pedig az ezer főt közelítették.

Azt gondolom, hogy minden strandüzemeltető most örömujjongásban van a kánikula miatt, miután a június egy nagyon nehéz hónap volt valamennyi fürdő számára az időjárás szempontjából. Ez éreztette magát a vendégszámban is, de most a július segítségünkre van. A turisták is jönnek egyre nagyobb számban, kicsit nehezebben jelentek meg most idén azt vettük észre, de most már külföldi vendégek is nagy számban jelen vannak. A mi kis kuriózumunknak számít a renget növény, a remek ingyenes csúszdák, nagyon szeretik a vendégek, hogy nem kell külön fizetni, az élményfürdő és a Parkfürdő egy jeggyel használható” – nyilatkozta Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Érdekesség, hogy vasárnap volt az év eddigi legmelegebb napja, a Derekegyházon mért 38,1 fok jelenti az új csúcsot idén nyáron – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét elején kánikulára, szerdától viszont mozgalmasabb, záporokkal, zivatarokkal tarkított, néhány fokkal kevésbé meleg időre van kilátás.